Orgasmul puterii


Flower

Preambul

Prin natura sa omul tinde catre putere; majoritatea indivizilor nu ajung niciodata sa stapaneasca adevarata putere, sau macar sa o intrezareasca. Din pacate este de neinteles de ce un om cu posibilitati limitate din nastere se zbate totusi necontenit catre ceva iluzoriu sau chiar utopic…
Probabil ca in felul acesta ne satisfacem propriul orgoliu si in consecinta ne mintim singuri, ne incapatanam sa credem ca visele noastre imposibile vor deveni realitate candva, chair daca, analizand situatia cu un minim de luciditate, fiecare individ in parte ar realiza ridicolul sperantelor sale !
Totusi situatia care este, forteaza individul, in virtutea spiritului de turma si concurenta catre acte cel putin ciudate pentru cineva din exteriorul situatiei, nu trebuie decat sa te plasezi in afara cercului de relatii din jurul unui individ si sa-i urmaresti actiunile pentru a observa ca aceste, luate pe in intregul lor nu au o finalitate definita si, mai mult, sunt realizate haotic.
Mai mult


Puterea nu poate fi definita cu exactitate, sau mai bine zis poate fi definita in foarte multe feluri, impartita in nenumarate categorii si incadrata in fel si chip. Insa, evident, fiecare are perceptia sa asupra puterii, in acelasi timp nefiind capabil de o formulare coerenta asupra acestui termen, ceea ce demonstreaza labilitatea notiunii in constiinta individuala si comuna.

Astfel fiecare tinde spre conceptul sau de putere, insa foarte putini sunt capabili sa-si sistematizeze actiunile, sa le planifice cu rigurozitate pana intr-un viitor nedefinit unde sa convearga cu imaginea sa pentru putere. Evident exista exceptii, acele erori din sistem, cand anumti indivizi ating o anumita forma de putere, uneori altfel decat si-o imaginau (iarasi, amuzant sau trist, unii dintre ei nu constientizeaza acest lucru) sau chiar spre care tindeau dar care nu au facut eforturi in acest sens sau tindeau catre cu totul alt concept de putere.

Majoritatea insa nici nu viseaza la acea putere nativa, pe care o avem toti, de care insa foarte putini sunt (sau au fost) constienti ca o poseda.
Viata

Puterea de a lua viata unui semen sta la indemana oricui! Putini sunt cei ce realizaeaza in mod constient ca viata e ceva ce nu se poate dobandi, castiga… nu-ti poti procura viata de la supermarket, nici nu se poate castiga la loto! Tocmai de-aici provine imensitatea sentimentului ca poti ucide pe cineva (nu vorbesc aici de psihopati sau fanatici, ci de persoane cu toate facultatile mentale intregi) insa puterea de a opri moartea este mai presus de orice altceva, tine de conditita umana si imposibilitatea indivizilor de a(-si) realiza fanteziile si fetisurile, astfel cei mai slabi se opresc la limita de sus a scarii ce duce spre putere, fara sa poata atinge varful, le este imposibil, sunt limitati psihic, de aici diferenta dintre un individ oarecare si o adevarata fiinta umana. Omul, daca are posibilitatea nu refuza varful, si va urca si ultima treapta…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s