Spovedeste-te fiule!


fingerscrossed.gif

Intrebare: Ce-are sula cu prefectura sau mai bine zis ce-au curatenia sufletesca si siguranta statului in comun?

Raspuns: Biserica Ortodoxa Romana

Sincer, mie nu mi se pare ciudat ca, inainte de `89, popa Pupius Iconoclastul, imediat dupa ce asculta spovedania voluntara – sau, mai repede, involuntara a lui Gigi Dela Bloc se juca „Da-o Mai Departe” cu sus numita spovedenie si o preda baietilor cu ochii bleu.

Informatiile au fost intotdeauna un bun valoros, iar in respectiva perioada orice spirit intreprinzator putea duce o viata linistita din postura de preten cu omniprezenta si omnipotenta institutie a Securitatii. Chiar asa… stie cineva de ce era Securitatea omiprezenta? Va spun eu: Datorita invidiei viscerale a romanilor, marea, imensa majoritate a informatorilor Securitatii nu au fost fortati, nu au semnat nici un contract… Se ducea de placere sa-l dea in gat pe vecinul care isi cumparase cafea de la TIR-istul cartierului/satului!

Si-atunci de ce sa condamni pe bietii prelati ca isi usurau teribila povara de a-ti cara tie pacatele? In mod normal ele erau trimise prin fax catre al de sus, examinate si eventual radiate sau indosariate, dar in acele vremuri de crunta restriste, cand ateistii conduceau tara, liniile catre Eden erau intrerupte. Si in aceasta situatie ce putea face bietul Pupius Iconoclastul? trimitea lista cu „pacatele” superiorilor lor, securistii.

Pacatele-ti sunt iertate.STOP

5 thoughts on “Spovedeste-te fiule!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s