Mesterul Manole Redivivus


brick-wall.jpg

Ai citit (cand erai mic sau cand erai mare) Manastirea Argesului? Balada aia cu Mesterul Manole si ceilalti „mesteri mari” care tot zideau si construiau insa totul se darama noapte? Iar Manole face aproape scarficiul suprem? O zideste pe Ana la temelia manastirii si apoi isi ia zborul de pe manastire cu un deltaplan improvizat dar isi rupe gatul la aterizare? O balada foarte frumoasa, ca si manastirea de altfel (asa se spune).

Oricum punctul central si elementul cheie al intamplarii este zidirea Anei. Intotdeauna m-am intrebat ce s-ar fi intamplat daca Ana reusea sa darame zidul. Ei bine, blogosfera imi ofera raspuns la aceasta intrebare, prin intermediul lui Visurat.

Iti multumesc pentru aceasta reeditare a istoriei, pentru aceasta minunat adaptare dramatica a unei balade prafuite. iti sunt recunoscator pentru resuscitarea valorilor traditionale, pentru transcenderea lirismului, pentru aceasta actiune haiduceasca de tip Margelatu & Pintea. Un exemplu mirobolant despre cum ar trebui sa arate spiritul civic.

6 thoughts on “Mesterul Manole Redivivus

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s