Ziua judecatii


 

cobra.jpg

Okay, am cateva clipe libere , ma dau pe net sa-mi clatesc ochii. Cateva mostre de gandire contemporana pentru relaxare… Punctul de plecare my dashboard via wordpress.com; in jurnalul regelui gasesc un post interesant, scris bine, ironic, are substanta si cu toate ca are o lungime cam mare pentru gustul meu, ritmul lecturarii ramane alert, nu ai timp sa te plictisesti. In concluzie mi-a placut cum este scris.

Ce nu mi-a placut este continutul, cu care desi in mare masura sunt de acord il gasesc exagerat si subversiv. Intr-adevar descrierea agentilor/paznicilor este destul de corecta dar exagerata si generalizata. Imaginea agentului de paza manelist cu dacie eleronata si antena Digi TV este de-a dreptul hazlie. Insa nu vad ce e de condamnat intr-o iesire la iarba verde, sambata,cu baietii (chiar daca asculta manele)… Nu vad ce e de condamnat la un individ care isi geleaza chica, altii prefera sa il fixeze sau spumeze si sunt considerati cool sau trendy🙂. Referirea la comunitatea rurala este una de-a dreptul nefericita! Singura vina a taranilor este ca lor nu li s-au demolat casele inainte de `89 si nu le-a plantat Ceausescu bloc in curte.

Depinde din ce unghi privesti si cat vrei sa vezi. Daca cineva face misto de un orfan probabil va fi condamnat de opinia publica, in schimb a condamna un agent de paza ca are gusturi limitate este considerata o victorie a neo-iluminismului modern! Diferenta intre Alex, copywriterul si Cobra, agentul este ca Alex a avut sansa unor parinti cu mai multe resurse materiale si psihice. Alex a avut sansa ca tatal sa nu fie betiv iar mama lui si-a dat mai mult interes in educatia sa. Alex a avut parte, mai tarziu, de un anturaj care l-a impulsionat si a avut parte de prieteni care l-au motivat.

Cobra pe de alta parte, bag mana in foc, nu a avut parte de nici unul dintre aceste avantaje… sau i-au lipsit cele mai multe. Si in situatia asta, e oare corect sa il judecam pentru viata si gandirea simpla, pentru serviciul sau care necesita efort fizic nu intelectual? Eu unul nu pot sa arunc primul piatra (oricum nu mai e cazul, piatra ca si zarurile a fost aruncata deja).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s