Frectie la picior de lemn


Catedrala Mantuirii Neamului – chiar avem nevoie de ea?

In Romania anului 2007, statul se scarpina in cap si se gandeste pe ce sa mai cheltuie banii de la buget… solutia: Catedrala Mantuirii Neamului.

In Romania anului 2007 in care se moare de foame, de frig, de sete, de inundatii, de foc, de explozii, Guvernul vrea sa aloce bani pentru o biserica.

In Romania anului 2007 copile de 9 ani se prostitueaza pentru un pachet de biscuiti, oamenii mor cand conductele de gaze se fisureaza si se darama blocul dar Guvernul are gaseste resurse pentru o hrani orgoliul BOR.

In Romania anului 2007 oamenii locuiesc in cutii de carton, tinerii stau cu parintii pana inceteaza sa mai fie tineri iar Tariceanu in incercarea de a castiga electorat vrea sa construiasca Casa Domnului.

In Romania anului 2007 oamenii mor cu zile dupa ce primesc diagnostice gresite, mor cu zile fiindca nu exista bani pentru tratarea bolilor, mor cu zile fiindca nu exista locuri in spitale… si nu exista spitale! Dar construim lacase de cult pentru mantuirea sufletului.

In Romania anului 2007 scolile se prabusesc, liceele lipsesc, facultatile au devenit un lux, caminele pentru studenti sunt focare de infectii iar noi trebuie sa dam bani pentru o catedrala mai mare decat Casa Poporului.

In Romania anului 2007 nu se mai construiesc sali de sport, bibliotecile publice isi dau ultima rasuflare, strazile sunt importate direct de pe fronturile din Afganistan si Irak, dar noi construim Catedrala Mantuirii Neamului.

In Romania anului 2007 cred ca Biserica are destule fonduri, mai multe decat ar trebui chiar. Cred ca aceasta Catedrala este frectie la picior de lemn. Am semnat petitia impotriva construirii acestei aberatii.

Daca esti de acord macar cu unul dintre motivele de mai sus, semneaza si tu!

 

 

p.s.: pe aceeasi tema au scris Gramo, Andreanum, Petria si Nenea Cosmos

17 thoughts on “Frectie la picior de lemn

 1. CORECT, ALEX!! Daniel, construiti catedrale mama… conceptiile voastre de minti supuse. Din punctul meu de vedere construiti ce vreti. Sper ca odata cu Catedrala sa se mai schimbe ceva, in bine… si faza cu pensiile, wow. Ai auzit de protestul pensionarilor, nu? Cel de acum 2 sapt sau 3. Trebuia sa se sesizeze cineva. In plin razboi de interese politice pensionarii au castigat si ei ceva. Cu ocazia construirii catedralei asteptam de la BISERICA schimbari in bine, ca mai multi bani pentru persoane defaforizate au donat oamenii de afaceri si oamenii de rand, care muncesc si pentru 350 de lei 24 cu 48. Mai bine puneti mana de la mana si platiti datoriile, si nu mai treceti 2 miliarde de euro datorie CFR la datoria publica (ai auzit si de asta?) sunt multe… deschideti televizoru, si unii care ziceti voi ca sunt nebuni chiar au dreptate (cum as fi eu).

 2. Vlady, tonul tau este exemplificator… eu nu construiesc nimic… imi pare rau ca esti asa inversunat, dar nici tu si nici eu nu decidem treburile astea decat atunci cand votam alesii…. de aceea, petitia asta mi se pare pierdere de vreme… dar fiecare cu cel doare… eu nu vreau sa arunc bani pe coruptie, afaceri de familie cu statul, datorii sterse, tu nu vrei sa dai bani la o catedrala… doar ma mir ca pana acum nimieni n-a facut o petitie pentru transparenta reala a actului public, pentru bani mai multi pentru copii orfanim, etc… a trebuit sa apara o catedrala si banii care ii da guvernul… nu stiu de ce ar trebui sa platesc eu vreo datorie ca asta chiar n-am inteles…

 3. pai tu o platest daniel, din moment ce se trece la datoria publica, deci se va opri din impozite, care inevitabil vor creste… deci nu o platesti tu individual, o platim toti, asta uitasem sa zic.

 4. of da ce va mai certati…
  “Catedrala Mantuirii Neamului”= construim un alt loc in care popii sa ia spaga,unde sa se oficieze fastuasele nunti de vedete(maneliste),si daca se vrea sa se construeasca ceva care sa mai infrumusesteze bucurestiul(care sinceri sa fim fara atatea masini si fara atatia oameni idioti ar arata foarte bine) de ce nu se construeste ceva util muritorului de rand care poate sa se „mantuiasca” si intr-o biserica normala dar nu se poate vindeca/trata in spitalele din bucuresti care sunt jalnice
  „Dumnezeu e pus la banca, sta in cont bine pazit
  Popii nu mai fac vecernii, fac biserici cu profit”
  http://www.versuri.ro/versuri/iedg_florin+chilian+ca+n+viata.html

 5. catedralele din Barcelona etc… au fost construite intr-un anumit context istoric…
  BOR e nereformat si daca vrea sa recastige atentia publicului ar trebui sa se implici in actiuni sociale cu banii…
  daniel imi pare rau ca te pierzi in chestii de forma si pierzi fondul

 6. ovidiu, cred că e tocmai invers… o catedrală nu se face pentru BOR, se face pentru noi… şi contexul istoric nu ar trebui să ne împiedice să avem o catedrală… ipocrizia poate… oricum, ceea ce am spus eu am spus într-un anume context, fiecare înţelege ce vrea…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s