Toate drumurile duc la Mafia


Sfarsitul secolului XIX: itailienii imigrati in Statele Unite au parte de un tratament discriminatoriu si opresiv din partea localnicilor. Rezultatul, imprevizibil pe atunci, a fost coagularea „macaronarilor” in grupuri organizate criminale si, intr-un final, in cea mai cunoscuta organizatie criminala a ultimului secol: Mafia.

mafiaInceputul secolului XXI: romanii imigrati in Italia au parte de un tratament   discriminatoriu si opresiv din partea localnicilor. Rezultatul, necunoscut inca, dar optiunile nu sunt prea multe:

– Conducerea Italiei recurge la o solutie extrema: expulzeaza cei 3 milioane de romani

– Organizatiile extremiste italinene intreprind atacuri asupra populatiei romanesti din Cizma, romanii se organizeaza, se inarmeaza si raspund cu aceeasi moneda. O noua Mafia

– Italia acorda suport activ imigrantilor romani si previne actiunile extremiste, romanii pe de o parte se integreaza in societate iar altii se intorc treptat in Romania.

Oare de ce alti 3 miloane de romani din Spania nu au aceleasi probleme cu organizatiile de extrema dreapta? Poate din cauza ca spaniolii s-au fript mai rau cand au incaput pe mana fascistilor?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s