Casa nr. 325


După doi ani şi jumătate de lucrări complexe de restaurare, utilizând tehnici şi materiale tradiţionale, casa nr. 325 din centrul istoric al Roşiei Montane revine la viaţă ca expoziţie de istorie a mineritului aurifer în Apuseni. Katalin Moscu, arhitecta care a coordonat şantierul din care a renăscut frumosul imobil din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, ne-a spus povestea acestei clădiri pentru care, după atâta amar de ani, timpul a fost oprit în loc.

Alex Nicolescu: Cum aţi ajuns să vă implicaţi în proiectul reabilitării acestei clădiri, „Casa 325″, devenită, începând de astăzi, sub titulatura de Aurul Apusenilor – Expoziţia de istorie a mineritului din Roşia Montana, primul corp de clădire din viitorul Muzeu al Mineritului?

Katalin Moscu: Am ajuns întâmplător în toată afacerea asta. Domnul Mircea Săbău, arhitectul-şef care s-a ocupat de întreg proiectul, m-a rugat să-l ajut cu nişte relevee (desenele şi măsuratorile unor clădiri existente în faza lor exact actuală, cu toată degradările, problemele şi aşa mai departe). Cam aşa a început – în 2007, în august – colaborarea mea şi până în momentul de faţă eu sunt consultant pentru RMGC prin firma mea, care este specializată pe reabilitare de clădiri istorice.

Citeste continuarea interviului pe artlitera.ro

4 thoughts on “Casa nr. 325

  1. Pingback: Casa nr. 325 | Cuttingart News Blog

  2. Pingback: Casa nr.325 din Rosia Montana | Rosia Montana Simpla

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s