Gaura neagra a gandirii


Ieri seara, Nasa a anuntat, in cadrul unei mult anticipate conferinte de presa, descoperirea unei gauri negre in apropierea sistemului nostru solar (cca. 50 milioane ani lumina distanta). Dar nu despre asta vreau sa vorbesc, ci despre nenumaratele discutii ce au precedat sus-numita conferinta. S-au facut foarte multe presupuneri, multe speculatii, multe supozitii. Extraterestri, soare-dublu, sun-to-nova, gaura neagra, meteorit, asteroid, viata pe Marte… borgi… Darth Vader. In principiu, niciun subiect de film apocalipto-hollywoodian nu a a fost uitat.

Si… bineinteles, conspirationistii nu au ezitat sa declame cu o siguranta glaciala: „Daca ar fi asteroid/extraterestri / viata pe Marte / etc / nu ar publica astia chestia asta, ca sa nu se produca panica!”

Si… vin si te intreb: daca s-ar afla ca exista viata pe Marte sau ca urmeaza ca un asteroid urmeaza sa loveasca Pamantul, tu ce-ai face? Te-ai panica? Te-ai arunca pe geam? Ti-ai zbura creierii cu u arbaleta artizanala? Ti-ai face harakiri cu lama de la briceag?

De unde si pana unde ideea asta ca populatia pamantului o sa intre intr-o stare de frenezie ucigasa-sinucigasa? Credeti ca si-au taiat venele cand au aflat ca Pamantul e rotund? Sau credeti ca s-au luat la bataie intre ei cand au aflat ca Eppur si muove? Sau cand, in 1930 au decoperit o a noua planeta in sistemul nostru solar si i-au zis Pluto? Sau in 2006 cand s-au hotarat ca aceeasi Pluto nu mai e planeta?

Omenirea nu mai e de ceva timp un bebelus plangacios, iar scenaristii de la hollywood ar trebui sa tina cont de asta!

p.s.: si, daca tot am deschis subiectul, iata si o recomandare:

<object width=”480″ height=”327″><param name=”movie” value=”http://www.dailymotion.com/swf/video/x1ipwr_muse-supermassive-black-hole_music?additionalInfos=0″></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowScriptAccess” value=”always”></param></object><br /><b><a href=”http://www.dailymotion.com/video/x1ipwr_muse-supermassive-black-hole_music”>Muse – Supermassive Black Hole</a></b><br /><i>&Icirc;ncărcat de <a href=”http://www.dailymotion.com/matrix_08″>matrix_08</a&gt;. – <a href=”http://www.dailymotion.com/ro/channel/music/featured/1″>See the latest featured music videos.</a></i>

4 thoughts on “Gaura neagra a gandirii

  1. In asteptarea uscarii manichiurii de winner, am vazut si eu anuntul. M-am distrat, nu zic nu. Lumea casca gura sa-l vada p-ala micu verde si-n schimb s-au trezit cu aia mica neagra.
    Si ca sa raspund la intrebare: da, s-ar panica, logica multimilor n-are treaba cu nimic…si da, asa ceva nu se va anunta in veci la o conferinta NASA. Adica, in vecii vecilor. Ai vazut prea multe filme:D

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s