Autostrazile romanesti


In curand Romania se va imbogati cu o noua autostrada, care va lega Iasiul de Targu Mures. O noua autostrada, cu o lungime de peste 300 kilometri si un cost (estimat) de peste 6 miliarde euro, ceea ce se traduce intr-un const per kilometru de vreo 20 de milioane de euro. Momentan, autostrada se afla in stadiul de realizare al studiului de fezabilitate, asa cum aflam de pe site-ul CNADNR.

Revenind insa la costul de 20 milioane de euro per kilometru sau, de dragul exactitatii, 20000 de euro pentru un metru de autostrada (imaginati-va un sir luuung de vreo 300000 de masini scumpe), ma intreb daca nu ar fi mai simplu sa construiasca niste aeroporturi si mai facem un imprumut la FMI pentru cateva avioane la mana a doua, aduse din Germania si inmatriculate pe Bulgaria, ca pana terminam noi autostrada oricum nu se vor mai produce masini, sau cel putin nu masini asa cum le stim noi astazi. Daca nu ma inseala memoria, in Back to the Future, Part II, Dr. Emmet ‘Doc’ Brown conducea un DeLorean zburator, asa ca sunt destul de sigur ca pana prin 2045, cand vom avea autostrada de la Tg. Mures la Iasi, o sa avem o selectie insemnata de masini zburatoare numai bune de survolat santierele autostrazilor romanesti vesnic in stadiu de proiect sau, in cel mai bun caz, in reparatie/reconstructie.

ImageDeLorean survoland Targu Neamt. [sursa]

Am dat o cautare prin intermediul bunului nostru prieten Goagl si am gasit un forum unde se discuta despre, ati ghicit, pretul per kilometru in diferite tari. N-are rost sa va stric placerea de a citi costurile altora, in special ale tarilor vecine si prietene Bulgaria sau Croatia. Linkuri catre surse le gasiti acolo.

Hai sa ne fie de bine!

One thought on “Autostrazile romanesti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s